Netspin 410 Minuten


Netspin 4

Wat

Een oefening waarin de netspin in beweging getraind wordt.

Doel

Het aanleren/beoefenen van een netspin in een wedstrijdsituatie (1e,2e,3e slag)

Omschrijving

Speler 1 speelt een korte backhandservice vanuit het rechtervak naar het linkervak. Speler 2 retourneert met een netdrop in de backhand hoek (bij het net) van speler 1. Speler 1 speelt dan een backhand netspin.

Waar

Halve baan

Wie

Twee spelers

Materiaal

1 shuttle en ieder 1 racket

Hoe

De oefening begint met een backhandservice. Er wordt geretourneerd met een netdrop rechtdoor. Daarna wordt er een netspin gespeeld.

Wanneer wordt de slag gebruikt

De netspin wordt gebruikt als de tegenstander in het achterveld staat. Hij wordt gespeeld als de shuttle onder de netband is gekomen.

Waarom wordt de slag gebruikt

De netspin wordt gebruikt om de tegenstander naar voren te halen om zo het achterveld vrij te spelen om daar een scoringskans te creëren. Ook zorgt de netspin ervoor dat je de tegenstander dwingt om een lob te spelen waardoor jij een kans krijgt om de aanval te nemen. De slag wordt zodanig gespeeld dat de shuttle gaat tollen. Hierdoor wordt het voor de tegenstander moeilijker om de shuttle te retouneren.

how_is_stroke_used

De netspin is een slag die van het voorveld naar het voorveld gespeeld wordt. Het is de bedoeling dat de shuttle zo dicht mogelijk over het net gaat.

Aandachtspunten

  • Losse grip 
  • Elleboog positie
  • Twee armen
  • Blad positie
  • Uitvalspas
  • Rechtop blijven tijdens slag
  • Voetpositie

Verdieping

Een versnelling maken in de pro/supinatie van de onderarm. Daardoor gaat de shuttle sneller tollen.

Vereenvoudiging

De shuttle hoger aanspelen, waardoor je meer tijd krijgt om de pro/supinatie      beweging van de onderarm uit te voeren.

 

Extra Info