Netspin 510 Minuten


Netspin 5

Wat

Een oefening waarbij in een oefenvorm de netspin getraind wordt op backhand kant als op forehand kant. Hier wordt ook de gripwissel getraind!

Doel

Het aanleren/beoefenen van een netspin in een lopende oefening zowel backhand als forehand.

Omschrijving

Aangever staat in het voorveld met 10 shuttles klaar en speelt in een onwillekeurige volgorde de shuttles zowel aan de backhand kant als de forehandkant van de werker. Deze retourneert de shuttles met een netspin, zowel op de backhand kant als de forehand kant.

Waar

In het voorveld.

Wie

Twee spelers.

Materiaal

3 rijen van 10 shuttles en ieder 1 racket. 

Hoe

Aangever gooit de shuttles zowel op de backhand kant als de forehand kant aan van de werker. Deze speelt de shuttles met een netspin terug. Beide spelers staan in het voorveld. Na 3 x 10 shuttles wisselen van functie.

Wanneer wordt de slag gebruikt

De netspin wordt gebruikt als de tegenstander in het achterveld staat. Hij wordt gespeeld als de shuttle onder de netband is gekomen.

Waarom wordt de slag gebruikt

De netspin wordt gebruikt om de tegenstander naar voren te halen om zo het achterveld vrij te spelen om daar een scoringskans te creëren. Ook zorgt de netspin ervoor dat je de tegenstander dwingt om een lob te spelen waardoor jij een kans krijgt om de aanval te nemen. De slag wordt zodanig gespeeld dat de shuttle gaat tollen. Hierdoor wordt het voor de tegenstander moeilijker om de shuttle te retourneren.

how_is_stroke_used

De netspin is een slag die van het voorveld naar het voorveld gespeeld wordt. Het is de bedoeling dat de shuttle zo dicht mogelijk over het net gaat en gaat tollen.

Aandachtspunten

  • Losse grip 
  • Elleboog positie (licht gebogen)
  • Twee armen (slagarm en balansfunctie andere arm)
  • Blad positie
  • Uitvalspas
  • Rechtop blijven tijdens slag
  • Voetpositie

Verdieping

Een versnelling maken in de pro/supinatie van de onderarm. Daardoor gaat de shuttle sneller tollen.

Vereenvoudiging

De shuttle hoger aanspelen, waardoor je meer tijd krijgt om de pro/supinatie beweging van de onderarm uit te voeren.

Extra Info