Lob 4



5 Minuten


Lob 4

Wat

Een oefening waarbij de lob uit beweging getraind wordt in twee hoeken. Een oefening waarbij met verplaatsing een lob getraind wordt. 

Doel

Het aanleren, c.q. trainen van een lob.

Omschrijving

Het spelen van een lob in een voorspelbare rally.

Waar

Aangever staat in achterveld rechtsachter. Werker staat in het voorveld.

Wie

Twee spelers, een werker en een aangever.

Materiaal

3 shuttles, 1 racket per speler.

Hoe

De aangever speelt een dropshot. Hij mag kiezen uit 2 hoeken in het voorveld van de werker. Werker speelt een netlob naar de aangever terug. Het is een doorlopende rally.

Wanneer wordt de slag gebruikt

De lob wordt gebruikt als de tegenstander in het voorveld staat. Komt de shuttle net onder de netband dan kan je een aanvallende lob spelen. Is de shuttle verder onder de netband dan speel je een verdedigende lob.

Waarom wordt de slag gebruikt

De lob wordt gebruikt om de tegenstander naar het achterveld te verplaatsen waardoor je ruimte in het voorveld creëert om daar te scoren. Door het spelen van een verdedigende lob creëer je ook tijd en ruimte voor jezelf als je onder druk staat. Een aanvallende lob zorgt ervoor dat je de tegenstander in het achterveld onder druk zet waardoor hij geen scoringskans krijgt.

how_is_stroke_used

De lob wordt vanuit het voorveld naar het achterveld gespeeld. Een verdedigende lob wordt hoog en diep naar de achterlijn gespeeld. Een aanvallende lob zijn net hoog genoeg om het racket van de tegenstander te missen.

Aandachtspunten

  • Grip
  • Losse onderarm
  • Onderarm rotatie
  • Raakpunt van de shuttle
  • Racketpositie als er naar het net ingestapt wordt
  • Terug stappen na de slag
  • Voorspanningssprong (splitstep)

Verdieping

Met 2e aangever in het voorveld. Dus 1e aangever staat rechtsachter. 2e aangever staat in het voorveld. Werker heeft dan de keuze of het spelen van een netlob naar het achterveld of het spelen van een netdrop. 2e aangever speelt dan een netdrop terug.

Vereenvoudiging

Vaste volgorde. Eerst speelt de aangever rechtsvoor aan en vervolgens linksvoor.

Extra Info